Dům budoucnosti

23.09.2013 19:55

Jak si představuji inteligentní domy budoucnosti a jaké funkce takových domů by se mi líbily (i když třeba ještě neexistují)?

Dům budoucnosti si představuji jako velký, částečně prosklený a luxusně vybavený výškový dům.

            Samozřejmou součástí takového domu by byl bazén, sauna a pokoj s houpací sítí. Funkcí kuchyně je nespočet. Avšak úplnou nezbytností by měla být samodoplňovací lednice, nejméně jedna samorozsvěcovací svítilna a samoprostírací stůl. Líbily by se mi i funkce samoprostíracího stolu a samodoplňovací lednice. A jaké prvky by neměly chybět v koupelně? Stroj na čištění zubů a zrcadlo hledající chyby vzhledu. Zrcadlo hledající chyby vzhledu by fungovalo tak, že kdyby se člověk dejme tomu neučesal, zrcadlo by začalo pípat a na rámu by se objevila informace, kde ta určitá chyba vzhledu je a jak ji napravit.

            Doplňky do této domácnosti by byly například hologramové budíky, přikrývka regulující teplotu nebo samorecyklující se koše na odpadky. Ten budík by byl vlastně jen trochu upravený budík dnešní. Ale výhodou by bylo, že kdyby se uklízelo, stačilo by jen vypnout projektor budíku a hned by vše vypadalo uklizeněji. Přikrývka regulující teplotu by v zimních měsících teplotu zvyšovala, a tím pádem by ohřívala, a v měsících letních teplotu ubírala, a tím ochlazovala. V podzimních a jarních měsících by přikrývka ochlazovala či ohřívala podle toho, zda by bylo teplo či zima.Samorecyklující se koš na odpadky by, když by se do něj něco vyhodilo, začal recyklovat ve skrytém prostoru na své zadní části. Recykloval by vždy na jednotlivá oddělení, resp. kdyby se vyhodil papír, koš ho zrecykluje a vyrobí papír nový.

            V domě by byla garáž, která by byla vybavena zrcadlem, které vidí za roh. V garáži by stálo skvělé létající auto. Samozřejmostí by byl i výtah, který by dovážel lidi do garáže nebo z garáže, protože garáž by vždy byla až v předposledním patře a schodiště, které by tam bylo hlavně proto, že kdyby se porouchal výtah, aby bylo jak se dostat dolů. Zrcadlo, které vidí za roh by bylo normální zrcadlo, které známe z ulic, avšak to by hlásilo, co se za rohem děje. Výtah by vypadal úplně stejně jako dnes, ale vždy když byste nastoupili, tak by se ozvalo: „Dobrý den, jak se máte? Přiložte prosím čip na vaší ruce. Děkuji!“ Vy byste přiložili, implantovaný ve vaší ruce. Pak by systém počítače zpracoval data uvedená v čipu, který by se přiložil ke kolonce „Přiložte prosím“, a v patře, kde byste chtěli vystoupit, by vám řekl: „Pane / paní, 6. patro(podle toho, kde byste vystupovali). Vystupujete.“ A vy si řeknete: „Velmi zdvořilý výtah.“

            Na střešním patře by byla zahrada plná krásných květin.            

V takovém domě se lidem bude žít určitě moc dobře.

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode